El Departament de Salut va sancionar de moment amb 120.000 euros l'associació de Josep Pàmies Dolça Revolució, segons van explicar onts de la conselleria. Es tracta de dos expedients diferents. El primer es va obrir a principis del 2018, quan Salut detecta que la pàgina web de l'entitat ofereix uns productes fets amb plantes que prometen curar el càncer i la leucèmia.

La multa inicial és de 30.000 euros, però l'associació reconeix la seva responsabilitat i es redueix la sanció fins als 18.000. La segona multa, de 90.000, és per la venda de MMS, l'anomenat «suplement mineral miraculós» per curar l'autisme. El departament encara no sap quina serà la resposta de Pàmies. Queda pendent, a més, un tercer expedient per l'acte celebrat a Balaguer, encara en tràmit.

La ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, va presentar fa uns dies la denúncia a la Fiscalia contra l'associació de Josep Pàmies pel producte MMS, prohibit des del 2010 per l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris.

Carcedo ho va anunciar a la comissió de Salut al Senat, on va dir que el govern espanyol «no es quedarà impassible» davant l'actuació de persones que facin «publicitat enganyosa o frau» amb remeis per a malalties. «Avui mateix presentarem una denúncia pel risc per a la vida i per a la salut que suposa la venda o publicitat del producte», va anunciar al seu mment.

L'acte que va fer a Girona

La Diputació de Girona va vetar l'abril passat un acte de Josep Pàmies sota el títol L'alimentació i la salut. Les veritats ocultes en alimentació. En aquella ocasió el vicepresident de l'ens gironí, Albert Piñeira, va justificar la decisió assegurant que «sota un títol neutre, en la seva ponència pretenia fer apologia i proselitisme de productes sobre els quals hi ha alertes sanitàries per part de l'administració i que ell considera adients per curar malalties com la sida, el càncer o l'hepatitis.».

Finalment, l'acte es va acabar celebrant a l'Escola d'Adults després que CCOO també declinés a última hora acollir la xerrada d'aquest agricultor en el punt de mira de les administracions sanitàries.