La diputada de Catalunya en Comú-Podem al Parlament Susana Segovia va ser designada ahir com a nova portaveu dels comuns a la cambra en substitució d'Elisenda Alamany, que va dimitir abans-d'ahir del seu càrrec.

Susanna Segovia, de Badalona, prové de l'activisme social i va començar la seva carrera política de la mà de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a BComu. És periodista especialitzada en cooperació, fet que l'ha portat a treballar a l'Equador; al Parlament ha desenvolupat tasques de feminisme, vivenda i exteriors.

Alamany va dimitir ahir com a portaveu de Catalunya en Comú-Podem al Parlament pocs dies després d'haver creat al costat del diputat Joan Josep Nuet la plataforma «Sobiranistes», crítica amb el rumb del partit, la qual cosa va provocar tensions tant en el si del grup parlamentari com a l'espai dels comuns. A més, la destitució del coordinador del grup parlamentari, Marc Grau, home de confiança de Alamany, el cessament no va signar la diputada, va incrementar les desavinences en el sí dels comuns a la cambra catalana, la qual cosa va portar la diputada a renunciar ahir al seu càrrec com a portaveu. Ara, Susana Segoviaassumeix el càrrec de portaveu de Catalunya del grup de Comú-Podem al Parlament, que presideix Jéssica Albiach, mentre que Marta Ribas manté el càrrec de portaveu adjunta, segons informen els comuns en un comunicat.

El grup parlamentari de CatECP va acomiadar ahir un dels tècnics del grup, Arnau Mallol, que assistia l'exportaveu Elisenda Alamany -va renunciar al càrrec dilluns- i altres diputats en comissions parlamentàries. Albiach va justificar a Mallol la decisió per «queixes» dels diputats i «noves necessitats tècniques» però les mateixes fonts ho qüestionen i ho atribueixen al suport de Mallol a la plataforma Sobiranistes.