Les immediacions del centre penitenciari de Lledoners s'ha omplert en l'inici de l'acte de protesta per demanar l'alliberament dels líders independentistes empresonats, aquest dijous a la tarda, just el dia abans que es compleix un any de l'ingrés a presó dels polítics catalans. Núria Picas i Jordi Margarit, conductors de l'acte, han pujat sobre l'escenari instal·lat al camp del costat de la presó a un quart de 6 de la tarda, i han donat pas a un vídeo.

L'acte ha començat amb sorpresa, amb una actuació musical a càrrec de David Fernàndez, Feliu Ventura i Lluís Llach, i al llarg de la tarda està previst que pugin sobre l'escenari personalitats polítiques destacades, com el president del Parlament, Roger Torrent, Pere Aragonès i Elisenda Alamany. També rostres coneguts de la cultura, com Josep Maria Mainat. Abans del tret de sortida a l'acte ha actuat el grup de cobla de Música per la Llibertat, que ha interpretat diverses peces fora de l'escenari, i al lloc habitual on hi actuen els caps setmana. També s'han projectat vídeos, abans de l'acte, de persones demanant l'alliberament dels presos.

Fins a Lledoners han arribat 98 autocars procedents de tots els punts de Catalunya, a part de centenars de vehicles. De fet a les 5 de la tarda, quan havia de començar l'acte, l'organització ha decidit esperar 15 minuts per donar el tret de sortida degut a la gran quantitat de vehicles que aquesta hora encara havien d'accedir al camp on està tenint lloc els parlaments i les actuacions musicals.