Els presos del «procés» empresonats al centre de Lledoners asseguren en una carta, que van donar a conèixer la vigília de què la Fiscalia anunciï la seva petició de penes, que les seves conviccions es mantenen més fortes que mai: «No han aconseguit humiliar-nos. La causa de la llibertat és imbatible».

Així ho sostenen els exconsellers Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Raül Romeva i els exlíders de l'ANC Jordi Sànchez i d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart en una carta que va llegir l'exdiputat de la CUP David Fernández durant un acte d'homenatge convocat a les portes de la presó de Lledoners per denunciar el seu primer any en presó preventiva. «És impossible empresonar la voluntat democràtica d'un poble», exclamen en el seu escrit conjunt els set independentistes empresonats al centre de Lledoners.

El president d'ERC i exvicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, va escriure que «La presó serà probablement la seva pitjor decisió, perquè serà la seva derrota».