Els set dirigents independentistes presos a Lledoners han enviat una carta a la líder de Cs, Inés Arrimadas, i al líder del PP, Xavier García Albiol, convidant-los a anar a la presó a visitar-los. Segons ha avançat 'Rac 1', la missiva està signada per Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull i té data de dimarts passat. Els set líders independentistes recorden a Arrimadas i Albiol que poden visitar, com a autoritats, els centres penitenciaris i els insten a parlar amb ells o altres interns per comprovar de primera mà si tenen els privilegis que tant Cs com PP han denunciat.

La carta és breu, de tres paràgrafs, i comença explicant que s'adrecen a ells després de veure que estan interessats per la situació quotidiana que viuen a la presó on -recorden- estan privats de llibertat sense ni tan sols haver estat jutjats.

"Per les afirmacions que els hem sentit dir a través dels mitjans de comunicació, és evident que vostès només poden parlar des del desconeixement. Per aquest motiu, i en la mesura que vostès són càrrecs institucionals facultats per visitar un centre penitenciari si ho desitgen, ens agradaria que ens visitessin a Lledoners on podran comprovar de primera mà si som uns presos amb privilegis, bé sigui parlant amb nosaltres mateixos, bé sigui parlant amb altres interns del centre amb els quals convivim diàriament", afegeixen.