El president català, Quim Torra, ha mostrat avui la seva "immensa indignació" davant unes "interminables penes" contra els líders del procés i ha acusat al president del Govern, Pedro Sánchez, de ser "còmplice de la repressió" i d'haver perdut una "oportunitat d'or".

En una declaració conjunta en el Parlament al costat del president de la cambra catalana, Roger Torrent, Torra ha reaccionat així a les penes de presó sol·licitades per la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat contra els líders del procés independentista.

Per a Torra, que l'Advocacia de l'Estat acusi de sedició i no de rebel·lió "no és un gest, sinó un menyspreu absolut als demòcrates empresonats". "Avui el Govern ha perdut una oportunitat d'or per treure dels tribunals el conflicte de Catalunya", ha assenyalat.

Torrent creu que la Fiscalia actua amb "anhel de venjança i no de justícia"

El president del Parlament, Roger Torrent, ha considerat avui que la Fiscalia ha actuat amb "anhel de venjança i no de justícia" amb una acusació amb penes que "sumen més de 200 anys" per als líders independentistes que ha titllat d'"inacceptable", perquè "no han comès cap delicte".