07 de novembre de 2018
07.11.2018

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

La sivella d'un cinturó motiva una falsa alarma que desallotja Sants i Atocha

En concret es tractava d'un cinturó que té una sivella amb forma de granada

07.11.2018 | 09:03

La Policia Nacional ha confirmat que l'alerta d'explosius que aquest matí ha provocat el desallotjament de dos trens a l'estació de Sants (Barcelona) i de part de l'estació d'Atocha (Madrid) era falsa, ja que el suposat explosiu era en realitat una sivella d'un cinturó.
L'alerta s'ha activat per la sospita que una dona que ha pujat en un TAV a Sants en direcció a Atocha pogués portar un explosiu a la maleta, però la Policia ha detingut el tren abans d'arribar al seu destí i ha comprovat que el contingut de l'equipatge no era perillós.

En realitat era una sivella d'un cinturó amb forma de granada.

Les dues estacions recuperen la normalitat una vegada finalitzats els dispositius dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional.

Tot ha començat sobre les 8 del matí, quan el personal de seguretat de l'estació de Barcelona ha detectat dins d'una maleta un objecte sospitós, amb forma d'artefacte, i ha donat alerta als Mossos, que han desplegat els equips Tedax de desactivació d'explosius.

Els Mossos han desallotjat dos trens de les vies 3 i 4 de l'estació barcelonina per fer comprovacions als combois i les vies de l'AVE i han demanat a Renfe que detingués la circulació de trens d'Alta Velocitat al seu pas per l'estació.

Però, segons sembla, segons han dit a Efe fonts de la investigació, el retard a donar aquest avís per part dels vigilants d'Adif ha permès que la dona portadora de la maleta pugés al tren amb destinació a Madrid.

El tren havia d'arribar a l'estació madrilenya a les 10.15 hores, però minuts abans, per ordre de la Policia Nacional, el personal d'Adif ha començat a evacuar els ciutadans que es trobaven a l'estació.

Els trens amb destinació a Madrid han estat detinguts abans d'arribar i la Policia ha inspeccionat la maleta sospitosa i ha comprovat que el suposat explosiu era en realitat una sivella, a l'hora que els Mossos també descartaven la presència d'explosius, pel que en qüestió de minuts s'ha desactivat l'alerta.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook