El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, va anunciar ahir que la setmana que ve iniciarà una ronda de contactes amb els grups parlamentaris catalans a la recerca de suports als pròxims pressupostos de la Generalitat.

Així ho va avançar en una interpel·lació en el ple d'avui del Parlament, en què es va mostrar disposat a revisar la tributació, si bé ha advertit que «el marge és reduït» i l'impacte recaptatori de qualsevol canvi «no seria immediat».

En aquesta ronda de contactes que durà a terme a partir de la setmana que ve, Aragonès preveu traslladar als grups les xifres concretes dels pressupostos de la Generalitat per al 2019, que segons va assegurar seran «valentes» per «acabar de revertir les retallades», pel que ha sol·licitat que «no hi hagi voluntat de veto».

Despesa corrent

La despesa corrent consignada als comptes, va dir, «se situarà en nivells semblants als dels pressupostos del 2009 i 2010», encara que seguiran condicionades pel model de finançament actual, que «suposa el 95% dels ingressos pressupostaris del Govern».