El diputat d'ERC Ruben Wagensberg ha denunciat que el portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, li ha dit, mentre pujava les escales del ple: "Vés-te'n a dalt, ens veiem a fora". L'enganxada ha tingut lloc durant el ple del Parlament, quan Wagensberg tornava a l'escó després de la seva intervenció, en què ha plantejat parlar de Ciutadans com a "feixistes" com a rèplica a les acusacions de "colpistes" als independentistes. El president del Parlament, Roger Torrent, ha cridat a l'ordre als dos diputats i ha avisat que no tolerarà "cap falta de respecte" al Parlament. De la mateixa manera, Torrent ha demanat al diputat republicà que es retractés i Wagensberg ha retirat les seves paraules.

Carrizosa ha negat "categòricament" haver amenaçat Wagensberg i ha ironitzat que no s'atreviria "mai a baixar als carrers", que són seus, "per discutir res". D'altra banda, la diputada de la CUP Maria Sirvent, que ha reforçat la denúncia de Wagensberg -"ho hem sentit tots"- ha considerat "molt i molt greus" les paraules del portaveu de Ciutadans i ha demanat a Torrent que emprengui "les accions oportunes sobre la base del reglament perquè no es torni a repetir una situació similar". Finalment, la discussió ha acabat amb Torrent avisant que no es voldria "veure obligat a expulsar ningú" de l'hemicicle.

L'enganxada ha tingut lloc durant el debat de la moció presentada per Ciutadans sobre acció exterior i transparència, que s'ha rebutjat, en què el grup plantejava, entre d'altres, "eliminar totes les estructures emprades per la difusió de la propaganda separatista i contrària a interessos d'Espanya com les ambaixades i el Diplocat", així com informació sobre els costos del "referèndum il·legal". De la mateixa manera, Ciutadans també plantejava que s'està vulnerant "sistemàticament" el principi de neutralitat i que els màxims responsables d'interior "mostren passivitat" davant les "accions violentes" dels CDRs.

La moció que s'ha rebutjat també exigia "el cessament immediat de tots els càrrecs institucionals investigats en un procés judicial o fugats de la justícia", així com una comunicació de disculpes al Parlament Europeu per haver-se referit "falsament" com a observadors internacionals del Parlament Europeu a eurodiputats.