Els Mossos d'Esquadra han carregat a Barcelona contra manifestants dels Comitès de Defensa de la República (CDR) quan intentaven trencar el cordó d'antiavalots que els impedia arribar a l'Arc de Triomf, on està previst que conclogui la marxa del sindicat policial Jusapol.

La concentració, convocada pels CDR en protesta per la presència de manifestants de Jusapol a la capital catalana i a la que han acudit prop de 400 persones, ha transcorregut en tot moment encapsulada per un nombrós dispositiu d'antiavalots que impedien que poguessin acostar-se a la marxa de Jusapol.

Els Mossos han desplaçat a uns 25 furgons policials a la zona, agents que s'han desplegat al voltant dels manifestants -concentrats a la plaça André Malraux- per evitar que poguessin moure's en qualsevol direcció cap a l'Arc de Triomf.

Els manifestants han intentat llavors desviar la seva marxa cap a la confluència entre els carrers Ribes i Nàpols, suposadament amb la intenció d'avançar des d'allà fins a la zona vetada, però els Mossos d'Esquadra han muntat un cordó policial també en aquest punt per impedir-ho.

Dues vegades, els antiavalots han carregat amb els seus defenses contra els manifestants per fer-los retrocedir respecte al cordó policial, després que alguns dels concentrats els hagin llançat ous i alguna llauna.

A través de megafonia, els Mossos d'Esquadra han avisat els manifestants del seu propòsit de tornar a carregar contra ells si el llançament d'objectes no cessava.

La intervenció policial ha indignat als manifestants, que han increpat als agents a crits com "No us mereixeu la 'senyera' que porteu" o "Els Mossos són força d'ocupació", a més d'insults.

En la seva protesta, els concentrats coregen lemes contra els manifestants de Jusapol com "Nazis no", "Fora feixistes dels nostres barris", "1 d'octubre, ni oblit ni perdó" o "La policia tortura i assassina".

Els manifestants s'han anat escampant progressivament, encara que els Mossos segueixen mantenint el cordó policial per impedir que alguns dels concentrats que segueixen als voltants puguin acostar-se a la manifestació de Jusapol.

També la policia de la Generalitat manté retinguts una vintena de manifestants al costat de l'entrada del metro d'Arc de Triomf de Barcelona.