L'alcaldessa de Barcelona i líder dels comuns, Ada Colau, ha apel·lat avui a la "responsabilitat de govern" del PDeCAT i d'ERC per a "fer fora" les retallades del PP donant suport als Pressupostos Generals de l'Estat, perquè la ciutadania no pot pagar els "plats trencats" de la seva política "repressiva".

Colau, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i la presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, entre d'altres, celebren avui a Barcelona l'acte "Ara és possible" per explicar l'impacte dels Pressupostos Generals de l'Estat, acordats entre el Govern del PSOE i la formació morada.

Durant la seva intervenció a l'acte, Colau ha criticat la judicialització de la política i l'empresonament dels líders independentistes, però amb la mateixa "convicció i fermesa" ha advertit que la "classe treballadora no té la culpa de la política repressiva i d'excepcionalitat" del PP: "No es mereixen seguir pagant els plats trencats", ha dit.

Per això, i "més enllà de les diferències ideològiques", ha apel·lat a la "responsabilitat de govern" d'aquests dos partits independentistes, perquè no es tracta "només de fer fora" Mariano Rajoy amb la moció de censura, sinó també a les "polítiques del PP" per a, així, poder revertir "anys de retallades".

Però la líder dels comuns s'ha dirigit també al president del Govern, Pedro Sánchez, al qual ha demanat que no es rendeixi: "Nosaltres lluitarem fins a l'últim dia, li demanem a Pedro Sánchez que no llenci la tovallola, com no va fer amb la moció de censura", ha reclamat.