La líder de Cs al Parlament, Inés Arrimadas, ha insistit aquest diumenge que no anirà a les presons a visitar els dirigents polítics empresonats. Després de la carta que li van fer arribar a principis de setmana, Arrimadas a rebutjat desplaçar-s'hi. "Per què he d'anar a la presó?", s'ha preguntat en una entrevista a TV3. En aquest marc, Arrimadas ha rebutjat frontalment "lliçons" a Ciutadans arran de les acusacions creuades d'aquesta setmana al Parlament, i ha advertit: "No accepto que anar o no a la presó sigui un indicador d'humanitat". En aquest context, Arrimadas ha explicat que va parlar amb "un parell de persones abans que fessin el que van fer": "Vaig quedar amb ells, a soles, sense càmeres, per fer un cafè", ha apuntat. I els va plantejar: "Què esteu fent, no us deixeu portar".

En aquest context, la cap de l'oposició ha tornat a retreure al president de la Generalitat, Quim Torra, que no concreti què vol dir "no acceptar" la sentència del judici als dirigents independentistes. "Dir que allò que marcarà la política serà la sentència és judicialitzar la política", ha afegit parafrasejant una de les queixes dels independentistes.

I tal com ja havien apuntat dirigents del seu partit les darreres setmanes, Arrimadas ha tornat a posar sobre la taula que el govern espanyol enviï un requeriment previ per preguntar a Torra si vol respectar l'ordenament jurídic, com a pas previ a una nova aplicació del 155. "Podria ser un exercici de transparència" per saber els plans del Govern, ha afegit durant l'entrevista a TV3.

A més, Arrimadas ha negat que el seu partit "contribueixi" a enfrontar els ciutadans ni amb la retirada de llaços grocs ni amb actes com el de fa uns dies a Altsasu. "Hi ha espais en aquest país on no podem anar? Anar a donar suport als servidors públics agredits no és enfrontament", ha assegurat. És en aquest context que ha demanat a tots els actors fer crítica contundent als atacs, amenaces i intimidacions, "vingui d'on vingui i la pateixi qui la pateixi". "Si els CDR fa un acte violent, també que el Govern ho puguin condemnar", ha apuntat.

Acusacions creuades de mentir

Inés Arrimadas i Vicent Sanchis s'han enganxat durant una entrevista a la televisió pública amb acusacions creuades de mentir. Arrimadas ha qüestionat la cadena per "dir cada dia" que hi ha exmembres del Govern a "l'exili". "Es menteix, es diuen moltes mentides, s'informa de manera fora de la realitat; li podria posar molts exemples", s'ha queixat Arrimadas. Al seu torn, el director de la cadena li ha demanat "responsabilitat" i l'ha convidat a "preguntar" què va passar abans de carregar contra TV3 en l'entrevista a l'exalcalde de Medellín al 'FAQS'. "No li sembla que els que demanen responsabilitat haurien de ser els més responsables i quan menteixen deixar de fer-ho?", ha afegit Sanchis. "No mentim i la gent ho veu", li ha replicat Arrimadas.