El líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que segurament aniria a visitar els líders independentistes presos amb qui té més relació si no fos primer secretari del partit. En una entrevista a 'Rac 1', Iceta ha descartat anar-hi mentre sigui el màxim dirigent del PSC argumentant que té unes obligacions i responsabilitats que "restringeixen una mica" les coses que pot fer. "Si vaig allà diran que estic negociant els indults", ha afegit. D'altra banda, sobre l'oferta de Carles Puigdemont de ser el número 2 d'Oriol Junqueras a les eleccions europees, Iceta hi veu "tacticisme" i ha assenyalat que des de fa temps hi ha un intent dels sectors de l'antiga convergència "d'evitar que qualli la idea que ERC guanya".

Iceta ha refermat aquest dimarts que no anirà a la presó a visitar els líders independentistes mentre sigui primer secretari del PSC tot i afegit que només hi aniria si hi hagués la manera que no se sabés. Preguntat per si creu que hi pot anar algun membre del PSOE, no ha descartat que algú els vagi a veure com a iniciativa personal i ha afegit que hi han anat més socialistes dels que s'han fet públics, sense revelar els noms.

Pel que fa a la causa de l'1-O, Iceta ha insistit que no hi veu els delictes de rebel·lió ni de sedició i que en el cas de malversació s'haurà de demostrar al judici perquè "amb la intuïció no n'hi ha prou".

En relació a l'acord entre PSOE i PP sobre el poder judicial, Iceta ha defensat que calia renovar la cúpula del CGPJ i ha afegit que sembla que tindrà una "coloració més progressista que l'anterior" i que la composició del Consell General del Poder Judicial pot contribuir al fet que "les coses vagin millor".

Sense relacions amb JxCat

Pel que fa a les relacions amb els partits, Iceta ha assegurat que en té amb el PDeCAT i ERC però no amb JxCat, ni amb el portaveu Albert Batet ni amb el portaveu adjunt, Eduard Pujol. Una situació que ha lamentat i que ha atribuït al fet que JxCat no ha considerat tenir relació amb els socialistes catalans.

Iceta també ha advertit dels riscos de "l'intent de deshumanitzar" els adversaris polítics tot avisant que els processos que han començat per aquí, han acabat molt malament i han acabat passant coses "molt gruixudes".