Un jove de 27 anys d'edat va morir divendres passat després de ser reduït a casa seva d'Abrera (Baix Llobregat) pels Mossos d'Esquadra i la policia local en resistir-se al seu trasllat, per part d'efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), per ingressar per ordre sanitària en un centre psiquiàtric. Segons van informar a Efe fonts dels Mossos d'Esquadra i del SEM, la policia catalana va obrir diligències per informar el titular del jutjat d'instrucció número 2 de Martorell del que va passar en aquesta intervenció.

Efectius del SEM es van dirigir cap a les 14.10 hores de divendres passat, 9 de novembre, al domicili a Abrera del jove, un home molt corpulent, d'uns 120 quilos de pes, per procedir al seu ingrés involuntari en un centre psiquiàtric atenent a un informe mèdic.

Com passa sempre que es tracta d'aquest tipus d'intervencions d'ingressos involuntaris que poden resultar complexos, el SEM va alertar els Mossos d'Esquadra, per la qual cosa una patrulla de seguretat ciutadana es va presentar a l'edifici per si era necessària la seva col·laboració amb l'equip mèdic.

Una vegada al replà, la família del jove va demanar als efectius del SEM que entressin al pis sense ser acompanyats pels Mossos d'Esquadra.

Els efectius del SEM van accedir a aquesta petició i, una vegada dins del pis, van intentar convèncer l'home que no s'oposés al seu trasllat al centre, encara que el jove es va negar i es va mostrar cada vegada més alterat. Davant aquesta situació, els agents dels Mossos van intentar també convèncer el jove, encara que tampoc van tenir èxit i, en comprovar que aquest reaccionava de forma agitada i agressiva, segons les fonts, van sol·licitar reforços d'urgència.

Més patrulles

Immediatament van acudir al lloc més patrulles dels Mossos i de la Policia Local, ja que el jove presentava un estat d'alteració, segons les fonts.

Després de l'arribada dels reforços, els agents van reduir el jove per contenir-lo. Finalment, van aconseguir tombar-lo en una llitera, on, seguint els protocols establerts en aquest tipus de casos, se'l va lligar amb cintes perquè no caigués a terra durant el trasllat. Ja a sobre de la llitera, el jove va ser traslladat fins a l'ambulància, que estava a peu de carrer, a escassos metres.

No obstant això, segons les fonts, una vegada a l'interior de l'ambulància els equips d'emergència es van adonar que el jove havia patit una aturada cardiorespiratòria, davant la qual cosa li van practicar maniobres de reanimació, però el jove va acabar morint.