El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, va recordar ahir que els Mossos d'Esquadra van gestionar la resposta als atemptats del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils (Tarragona) «sense participar de manera normal» al Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (Citco).

En la inauguració de les «IV Jornades sobre Intel·ligència. Els atemptats de Barcelona i Cambrils» (en les quals han assistit un membre del Citco i un altre del CNI), va criticar que «no es pot entendre» que els Mossos no fossin al Citco, però ha ressaltat que ara (des del 5 d'octubre) formen part d'aquest organisme de coordinació del Ministeri de l'Interior.

També va agrair la dedicació de tots els agents en el dispositiu Cronos després dels atemptats, i ha destacat el paper de l'excap dels Mossos Josep Lluís Trapero com a màxim responsable de la gestió, i ha assegurat que aquells dies es va veure «l'excel·lència policial» del cos.

Va indicar que els factors que es van plantejar en la gestió dels atemptats van ser la prevenció, la comunicació, la investigació, la col·laboració amb policies locals i amb el personal d'emergències, i el compromís dels agents.