Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació sobre les pintades de color groc al portal del domicili que el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena té a Sant Cugat del Vallès, en un acte reivindicat per Arran, organització juvenil vinculada a la CUP.

Segons van informar a Efe fonts policials, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació sobre aquesta actuació, en la qual uns joves han llançat pintura de color groc al portal del domicili de Llarena, l'instructor de la causa judicial a la cúpula del procés.

Els Mossos estan a l'espera que el president de la comunitat de veïns interposi una denúncia, segons les fonts. Paral·lelament, l'Associació Professional de la Magistratura (APM) a Catalunya va qualificar ahir de «lamentable» l'atac d'Arran al domicili del jutge Llarena i va afirmar que aquest tipus «d'actituds intimidatòries» són «intolerables».

El mes de març passat, Arran ja va realitzar una acció similar davant la casa de Llarena a Das (Cerdanya), amb pintades a l'asfalt en les quals l'acusaven de «feixista», encara que posteriorment un grup de militants de Ciutadans va acudir al lloc amb raspalls i productes per esborrar aquelles pintades. En el seu compte a Twitter, Arran va penjar ahir un vídeo en el qual s'observa com dos joves arriben a un portal i llancen pintura de color groc sobre la porta envidriada d'entrada.

«El poble mana»

El vídeo va acompanyat d'un missatge: «El poble mana, Arran obeeix. Vuit mesos després, per petició popular i amb una resolució de la instrucció judicial que preveu sentències desmesurades, ho hem tornat a fer: assenyalem el jutge Llarena com a símbol del règim del 78». El portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, va ser rebut ahir a la ciutat de Valls amb crits i xiulets. Una cinquantena de persones, convocades a través de les xarxes socials per Arran i altres col·lectius antifeixistes, es van concentrar a la plaça del Blat, on van escridassar Carrizosa amb consignes com «fora feixistes dels nostres barris» i «llibertat presos polítics». El portaveu de Cs, acompanyat de membres de la formació, no va dubtar a tornar-s'hi, aplaudint, tot somrient, i exclamant «llibertat». Carrizosa va aprofitar per retreure a l'alcalde Albert Batet que no mantingui neutralitat política.