La Fiscalia ha demanat una pena de multa de 19.200 euros per a l'actor Toni Albà, acusat de dos delictes d'injúries per dos tuits en què feia broma de la policia i la jutge Carmen Lamela. Així ho ha fet públic el mateix Albà a través de les xarxes socials, on ha afirmat que la petició és un intent "d'escarmentar la dissidència" i ha titllat de "patètics" els estaments judicials. El cas arrenca amb una denúncia de la Fiscalia a petició de la Brigada Provincial d'Informació de la Policia espanyola, que va advertir que l'actor, veí de Vilanova i la Geltrú podria estar cometent un delicte d'injúries a través de diversos tuits on esmentava la policia i la judicatura.

A l'escrit d'acusació, al qual ha tingut accés l'ACN, la Fiscalia destaca que Toni Albà és una persona amb una "important projecció social" a Catalunya i afirma que va fer diverses piulades a Twitter amb la intenció d'"ofendre, menysprear, desacreditar i humiliar" la policia espanyola, la Guàrdia Civil i la magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela.

En concret, el ministeri públic cita explícitament quatre tuits: dos en referència als cossos policials i dos sobre Lamela. A la primera publicació, Toni Albà va escriure "mai tants membres d'una banda de terrorisme d'estat havien estat fotografiats junts", referint-se a una fotografia on apareixen membres de la policia espanyola desplaçats a Catalunya amb motiu del referèndum de l'1 d'octubre de 2017.

Pel que fa al segon tuit en al—lusió a la policia recollit per la Fiscalia és una publicació de principis d'octubre on Toni Albà escriu: "Atropellar ciutadans ho fa l'islàmic i l'hispànic", adjuntant un vídeo en què dos vehicles de la Guàrdia Civil fan maniobres de dispersió amb manifestants que ocupen la calçada.

D'altra banda, respecte les publicacions a Twitter que fan referència a Carmen Lamela, la Fiscalia assenyala dos tuits en què l'actor fa un joc de paraules amb el cognom de la magistrada, amb afirmacions com "le gusta tanto la mierda a Carmen, que Carmen lame la mierda a gusto" o relatant que "La vaca lame la hierba. El perro lame la mano. Rivera le lame a Mariano. Y la jueza lame la mierda".

Segons la Fiscalia, en les dues ocasions en què Toni Albà ha anat a declarar aquest últim any davant el jutge d'instrucció, "ha manifestat no penedir-se de les publicacions, així com ha expressat la seva intenció de seguir fent-ne de similars". En canvi, en declaracions als mitjans a la sortida dels jutjats, l'actor havia assegurat reiteradament que demanava disculpes "a qui s'hagués pogut sentir ofès", defensant que els tuits s'emparaven en la "llibertat d'expressió".

Per tot plegat, el ministeri públic reclama a Albà una multa de 10.800 euros per un delicte d'injúries als cossos i forces de seguretat i una multa de 8.400 euros per un delicte d'injúries amb publicitat contra la magistrada Carmen Lamela.