15 de novembre de 2018
15.11.2018
Diari de Girona

Pregunten pels vincles entre la Guàrdia Civil i l'home que volia matar Pedro Sánchez

Un senador de Bildu qüestiona el Govern sobre una imatge del detingut amb agents del cos

15.11.2018 | 01:34
La imatge que va mostrar Jon Iñarritu.

El senador de Bildu Jon Iñarritu va registrar una pregunta al Govern central per saber si el franctirador Manuel Murillo, detingut i empresonat per voler matar el president del Govern, Pedro Sánchez, va ser condecorat per la Guàrdia Civil.

Iñarritu al·ludeix en la seva pregunta a unes fotografies que s'han publicat en les quals Murillo posa amb membres de la Guàrdia Civil «en el que sembla un acte de l'institut armat», segons diu el senador, que precisa que el detingut porta una condecoració.

Fonts de la Guàrdia Civil, de la seva banda, van dir a Efe que Murillo mai ha estat condecorat per aquest cos ni ha participat en cap dinar oficial de l'institut armat.

Les mateixes fonts van precisar que les fotografies en les quals apareix Murillo amb oficials del cos són de caràcter privat i corresponen a un dinar organitzat per una associació de veterans del servei de muntanya de la Guàrdia Civil.

Dinar privat


Es tracta d'un dinar privat en el qual un dels membres de l'associació va invitar Murillo i que es va celebrar en unes dependències que la zona de Catalunya del cos els cedeix anualment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook