La comissaria dels Mossos d'Esquadra de Montcada i Reixac (Barcelona) va tancar ahir temporalment en rebre un menor estranger no acompanyat (MENA) que era portador de la sarna, segons va informar el sindicat Uspac en un comunicat.

El MENA va arribar a les 23 hores de dimarts i durant el matí d'ahir va ser en dependències policials per rebre les primeres atencions i l'assignació d'un centre de protecció per part de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat (Dgaia).

El sindicat va qualificar d'irresponsable la Dgaia per no estar atenent aquests menors en les diferents comissaries i ha carregat contra la Prefectura i la Direcció general de la Policia per «la passivitat per resoldre un problema perpetu». Va reclamar que «acabi amb aquest despropòsit, deixi de fer política i afronti aquest problema», proporcionant allotjament per a tots els MENA i faci una previsió per a les futures arribades, així com equips de trasllat suficients amb cobertura 24 hores i educadors amb disponibilitat per fer front a les gestions amb els menors.