Junts per Catalunya (JxCat) va ser ahir l'únic grup del Parlament que va defensar, en la sessió constitutiva de la Comissió de Reforma del Reglament de la cambra, la possibilitat de preveure una investidura telemàtica del president de la Generalitat.

La Comissió de Reforma del Reglament del Parlament va quedar constituïda sota la presidència de Roger Torrent, i en una breu sessió constitutiva, va designar els membres que formaran la ponència redactora.

Per part del grup proponent de la reforma, JxCat, Albert Batet va afirmar que l'objectiu de la modificació és «un i molt clar»: el «respecte democràtic» a la sobirania del Parlament, és a dir, al «resultat» de les eleccions.

El portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, va denunciar que es pretén «alterar les regles del joc sense el consens dels grups», i va opinar que es tracta d'un «brindis al sol». Des d'ERC, Gerard Gómez del Moral va advertir que el seu grup «no pressuposa cap resultat per endavant». Maria Sirvent, de la CUP, va advertir que el seu grup «no acompanyarà en cap cas» que la reforma culmini «amb actes simbòlics». El PSC va titllar la proposta de «temeritat» i els Comuns van anunciar que no hi donarien suport «per sentit comú».