La Generalitat convocarà una reunió a Adif i a Renfe per parlar de l'accident d'ahir a Vacarisses i de la xarxa de Rodalies, i va precisar que aprofitarà aquesta trobada per demanar «reobrir el traspàs (d'aquesta xarxa) i un pla d'inversions que concreti les actuacions a portar a terme». El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, va fer aquest anunci un dia després del descarrilament d'ahir d'un tren en la línia R4 de Rodalies, que va causar un mort i 49 ferits.

En un comunicat, Calvet va assegurar que convocarà Adif i Renfe a una trobada al departament de Territori de la Generalitat per parlar de tots aquests assumptes.

«L'accident d'ahir mostra, una vegada més, que hi ha una falta d'inversió a la xarxa de Rodalies, un dèficit que s'ha fet crònic», va denunciar.

Quant a les causes de l'accident d'ahir, va recordar que hi ha una comissió d'investigació oberta, però que les primeres hipòtesis apunten que va cedir un mur de contenció, cosa que es podria deure «a la falta de manteniment i d'inversions en Rodalies que denunciem des de fa temps», va assegurar. En aquesta línia, el conseller ha assegurat que el Govern espanyol va prometre 4.000 milions d'euros d'inversió en Rodalies i només s'ha executat un 13% d'allò promès.