Els controls de seguretat de l'AVE a l'estació de Sants de Barcelona es van col·lapsar ahir a primera hora de la tarda i es van formar llargues cues, de més de mitja hora, que van fer perdre el tren a desenes de passatgers.

En alguns moments les cues van arribar al carrer. Segons va informar Renfe, l'operadora ferroviària ha hagut de reubicar en altres combois 27 persones que han perdut diversos trens d'alta velocitat entre les 15 i les 16 hores. Renfe xifra en més de 200 els afectats que han perdut el tren des de dissabte per la mateixa problemàtica als escàners dels controls de seguretat, ja que es van formar cues en moments puntuals al llarg de tota la setmana.

Les cues serien conseqüència d'un reforç de la seguretat als escàners per accedir a l'AVE a Sants, que s'haurien intensificat després de l'alarma creada per la falsa granada, que va resultar ser una sivella, a la maleta d'una passatgera d'un tren entre Barcelona a Madrid. L'objecte sospitós es va detectar tard i va provocar que es desallotgessin part de les estacions de Sants i Atocha.