"El sistema sanitari català està a urgències, però l'atenció primària està a l'UCI. Hem de prioritzar el malalt de l'UCI i, per tant, considerem que ara mateix la prioritat és l'atenció primària", ha alertat el secretari del Sector Primària ICS de Metges de Catalunya, Óscar Pablos, en una roda de premsa del sindicat per anunciar la convocatòria de vaga de metges.

Pablos ha destacat que un dels principals motius per convocar la vaga és la "sobrecàrrega assistencial" i la "degradació de les condicions de treball" en el que, avisen, és una situació "insostenible". "Situacions que haurien de ser extraordinàries s'han convertit en ordinàries a l'atenció primària, com tenir programades dues, tres, cinc o deu visites en un mateix minut. Aquestes situacions són una manca absoluta de respecte cap als professionals i la ciutadania", ha lamentat el secretari del Sector Primària ICS del sindicat.

"Aquest model ens està fent emmalaltir, està esgotant emocionalment els professionals. I el més greu és que aquest model està fent que el professional perdi moltes vegades el control sobre l'acte mèdic", ha alertat Pablos, que ha advertit: "Si no tenim un temps mínim de reflexió com a metges, estem posant en risc el pacient i el propi professional. Aquesta és una línia vermella que no pensem creuar i per això convoquem aquesta vaga".