29 de novembre de 2018
29.11.2018
Diari de Girona

Condemnen a un any i 9 mesos de presó el jove que va robar un entrepà d'una fleca

Com que no té antecedents, no haurà d'entrar a un centre penitenciari

29.11.2018 | 07:05
Condemnen a un any i 9 mesos de presó el jove que va robar un entrepà d'una fleca

El jutjat penal número 28 de Barcelona ha condemnat a un any i nou mesos de presó el jove acusat de robar un entrepà en un forn de Barcelona, en entendre que va amenaçar les dependentes amb un objecte tallant, un tros d'una llauna.

En la seva sentència, el jutjat condemna el processat per un delicte de robatori amb intimidació a menys de dos anys de presó, per la qual cos en principi no implicarà el seu ingrés a la presó en estar mancat d'antecedents.

La Fiscalia demanava tres anys i mig de presó per al jove, mentre que la seva defensa va argumentar en el judici que va actuar mogut per un "estat de necessitat", ja que tenia fam, i que l'objecte tallant que va esgrimir no era més que la llengüeta d'una llauna de beguda.

En la seva declaració en el judici, l'acusat va reconèixer que es va abalançar sobre el taulell del forn per agafar un entrepà perquè "tenia gana", després que un client al qual va demanar ajuda es negués a comprar-li alguna cosa de menjar, però va insistir que en cap moment va amenaçar ni va intimidar ningú.

Les dependentes del local, de la seva banda, van explicar davant del jutge que l'acusat va esgrimir davant seu un objecte metàl·lic "molt petit", que no van saber identificar, i que després d'endur-se l'entrepà va abandonar el local a tota velocitat.

Per demanar l'absolució del seu client, l'advocada es va remetre a diverses sentències absolutòries dels anomenats casos de "furts famèlics", en què s'aplica l'eximent completa a persones que han comès un delicte sota una situació d'"estat de necessitat".


Aclariment: Originalment aquesta notícia incorporava una imatge que no es corresponia amb la de la fleca on es van produir els fets

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook