03 de desembre de 2018
03.12.2018
Diari de Girona

Torra: "El TC rebla el clau en la injustícia dels presos sobiranistes"

El president demana als ciutadans que facin "d'altaveu" de la situació que viuen els líders sobiranistes empresonats

03.12.2018 | 18:52

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha denunciat que el Tribunal Constitucional actua de manera política i deixa de banda la justícia. Torra creu que el fet que, tan sols dos dies després d'iniciar la vaga de fam, el TC justifiqui el seu retard en la resolució dels recursos d'empara presentats pels polítics "rebla el clau" en la injustícia.

Segons el president, el TC deixa els líders sobiranistes en una situació "de total desemparament" perquè així no poden acudir a la justícia europea, que és "l'únic lloc on es pot trobar algun tipus de resposta justa a les seves peticions". Torra ha visitat aquest dilluns el presos independentistes tancats a Lledoners i ha demanat a la població que faci d'"altaveu" de la seva injustícia.

El president ha lamentat que el TC no substanciï els recursos d'empara presentats pels líders independentistes i ha recordat que alguns d'aquests recursos porten mesos i, fins i tot, un any aturats. Segons el president, això situa els polítics en una situació "de desemparament total" i sense la possibilitat d'acudir a la justícia europea que, segons ha dit, "és l'única justícia on avui dia tots els nostres presos polítics poden trobar algun tipus de resposta justa a les seves peticions".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook