La consellera Elsa Artadi participarà al dejuni solidari amb els presos en vaga de fam que tindrà lloc aquest dijous 6 de desembre als Caputxins de Sarrià. La iniciativa forma part dels actes que coordina la plataforma Prou Ostatges (ANC),

Diputats de JxCat, ERC i la CUP al Parlament, i la consellera Elsa Artadi, participaran aquest dijous al convent dels Caputxins de Sarrià de Barcelona en un dejuni de 24 hores en suport a la vaga de fam dels presos sobiranistes. La iniciativa forma part dels actes que coordina la plataforma Prou Ostatges, impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que ha decidit reactivar la campanya de dejunis engegada l'hivern passat.

En un comunicat, els impulsors de l'acció han explicat que els diputats es tancaran al convent des de les 9 hores del dijous a les 9 del divendres, per la qual cosa coincidirà amb el 40 aniversari de la Constitució.

Fonts d'ERC han informat que participaran en l'acció dels diputats republicans Sergi Sabrià, Gerard Gómez, Josep Maria Jové, Irene Fornós, Lluís Salvadó, Gemma Espigares i Ruben Wagensberg.

El diputat dels comuns al Parlament Joan Josep Nuet se sumarà a l'acció reivindicativa però ho farà "a títol individual", han explicat fonts de la formació.

En el comunicat, els impulsors de la iniciativa expliquen que amb aquesta acció els diputats volen "fer d'altaveu a la denúncia dels presos en vaga de fam".

En aquest sentit, critiquen "l'arbitrarietat amb què el Tribunal Constitucional tracta els recursos que s'han presentat i els impedeix que puguin recórrer a instàncies judicials europees", i també busquen apel·lar a la societat civil a afegir-se a aquest tipus d'accions.

L'acció, que s'estructura a través del web prouostatges.cat, forma part de les diverses iniciatives que es promouran des del Grup de Suport a la vaga de fam a la presó de Lledoners en el qual s'hi han començat a coordinar diferents organitzacions civils i partits polítics amb la voluntat de solidaritzar-s'hi i d'ampliar el ressò social de la protesta. En són integrants, l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium, l'Associació de Municipis per la Independència, l'Associació Catalana de Municipis, ERC, JxC, PDECAT, CUP, entre d'altres.

Dejunis a Montserrat, Cornellà i Barcelona

El dejunis es reprendran diumenge 9 de desembre, en una acció a Montserrat que s'allargarà fins al dia de Sant Esteve, en dependències cedides per l'abadia. També se n'activarà un altre al casal parroquial de Santa Marià de Cornellà, del 14 al 21 de desembre, entre d'altres que s'estan organitzant, entre els quals un a la ciutat de Barcelona, que es podria iniciar divendres vinent, dia 7. Els dejunis s'estructuren des del web prouostatges.cat en el qual es poden inscriure les persones que hi vulguin participar.

Tant al dejuni de Montserrat com al de Cornellà podran participar-hi un màxim de deu persones de forma simultània. En altres casos, dependrà de la capacitat dels locals.