El president de la Generalitat, Quim Torra, ha iniciat a les 9.00 hores d'avui un dejuni de 48 hores en suport dels presos sobiranistes en vaga de fam, dejuni que ha començat al barri de Sarrià de Barcelona i que continuarà al monestir de Montserrat, on pernoctarà dues nits.

El president català ha arribat sobre aquest matí al dipòsit del Rei Martí, al barri de Sarrià (Barcelona), per participar en el dejuni que diverses persones estan realitzant en aquest local.

Segons fonts de la Generalitat, el president català pernoctarà les nits d'avui i demà al monestir de Montserrat, encara que no s'ha concretat si Torra s'hi quedarà allà tot el temps.

El president de la Generalitat seguirà amb el seu dejuni fins a dimarts al matí, quan presidirà el Consell Executiu del Govern català.

Jordi Sànchez i Jordi Turull van ser els primers a iniciar la vaga de fam, a la que tres dies després es van sumar també Josep Rull i Joaquim Forn, tots ells empresonats de manera preventiva al centre penitenciari de Lledoners (Bages).

Declaració del Govern

En declaracions als periodistes durant la seva visita a Ljubljana (Eslovènia), Torra va expressar que el gest vol ser una prova "d'admiració i respecte al coratge" dels quals han iniciat l'acció de protesta.

Va explicar que en el seu viatge ha abordat la vaga de fam amb dirigents polítics europeus i que ho va explicar a la conferència que va pronunciar el dijous: "Ningú a Europa entén res".

També va anunciar que tenen previst enviar una declaració del Govern amb el seu posicionament sobre la vaga de fam a tots els "primers ministres dels estats europeus i a les associacions de Drets Humans d'Europa i EE.UU". "Cal fer arribar a tothom aquest clam", va assenyalar Torra.