El Tribunal Suprem va marcar ahir una data clau en el seu calendari: el 18 de desembre. Aquest serà el dia en el qual es discuteixi si s'ha o no de jutjar per rebel·lió Oriol Junqueras i uns altres 17 acusats en el procés, però sobretot serà l'últim pas abans d'enfilar el judici més important de l'any vinent.

Això sempre que no estimi la pretensió dels acusats, que sostenen que ha de ser el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i no el Suprem qui els assegui a la banqueta.

Un argument àmpliament plantejat per les defenses, i no només davant el Suprem, també davant el Tribunal Constitucional, que precisament aquesta setmana comença a estudiar els recursos que quatre dels processats (Carme Forcadell, Anna Gabriel, Anna Simó i Mireia Boya) han presentat en aquest sentit, segons han informat a Efe fonts jurídiques.

El TC estudia els recursos

Precisament aquesta setmana comença a estudiar els recursos d'empara que quatre dels processats (Carme Forcadell, Anna Gabriel, Anna Simó i Mireia Boya) i decidirà si intervé al judici dels presos sobiranistes.