Diario de Mallorca presentarà davant del Tribunal Superior de Justícia de Balears una querella contra el jutge que va ordenar el passat dimarts la incautació del telèfon mòbil personal i professional d'un redactor del diari, així com l'entrada d'agents de la Policia Nacional a la redacció del rotatiu, a Palma, per procedir a l'intervenció de material periodístic relatiu al cas Cursach, amb l'objectiu de determinar l'origen d'una informació periodística.

Editora Balear, empresa propietària de la capçalera, interposarà la querella pels presumptes delictes de prevaricació judicial, contra la inviolabilitat de domicili i contra l'exercici del dret al secret professional del periodista, així com per quants altres presumptes delictes poden resultar relacionats amb els anteriors .

L'acció penal es presentarà sota l'adreça lletrada de Nicolás González Cuéllar, i coordinada per la directora general de Presidència i de l'àrea jurídica de Premsa Ibèrica, Irene Lanzaco, i es dirigeix ??a defensar l'exercici lliure d'informar i la protecció de les fonts periodístiques .

La citada queixa es presentarà conjuntament amb l'agència Europa Press. A la seva delegació a Palma van acudir tres agents de policia i una secretària judicial el passat dimarts i van exigir a la periodista que cobria la informació de tribunals que lliures qualsevol documentació relacionada amb la cobertura informativa del cas Cursach.

La periodista es va acollir al seu dret professional a no revelar les fonts d'informació i va sol·licitar contactar amb els serveis jurídics de l'Agència. Els agents van negar aquesta possibilitat i van incautar el seu telèfon personal, dos ordinadors personals i diversa documentació.