L'ANC ha convocat una "concentració massiva" de vehicles a Barcelona el pròxim 21 de desembre amb motiu de la reunió del Consell de Ministres.

A través del Twitter, l'entitat fa una crida a sortir d'arreu del país en cotxe de bon matí en direcció a la capital catalana per "dir ben clar que no són benvinguts".

L'ANC també convoca a les 9 hores a la Ciutat de la Justícia, on Roger Español, que va perdre un ull en la jornada de l'1-O, compareix com a investigat per desordres públics. Per la seva banda, els CDR també han fet una crida a través del seu compte de Twitter a fer "barricades" argumentant que aquest mètode pot tallar un carrer però obre el camí.

Els CDR defensen que s'ha de seguir el model de l'Escola Industrial, Torroella, Santpedor, Deltebre o Sallent el matí de l'1-O. I apel·len a la "intel·ligència col·lectiva i organització".Per la seva banda, Òmnium ha convocat un acte polític amb el títol 'Consell Popular de Ministres' a les 11 hores del mateix 21 de desembre en un lloc encara per determinar i que comptarà amb la participació de diverses entitats de la societat civil de l'àmbit dels drets humans, de la cultura i l'educació.

L'entitat fa una crida a "protestar de forma pacífica i determinada" per la presència del govern espanyol a la capital catalana i a "fer sentir la veu al carrer".

Universitats per la República crida a aturar les classes durant el Consell de Ministres el 21D

Universitats per la República ha cridat els estudiants catalans a fer una aturada de classes entre les 10.00 i les 14.00 hores, durant la celebració del Consell de Ministres a Barcelona el 21 de desembre per "mostrar rebuig a aquells que amenacen amb tornar a aplicar el 155 i no respecten el dret a l'autodeterminació ".

Ho ha explicat en un comunicat aquest dijous la portaveu de la plataforma Núria Nieto, que ha criticat que la celebració del consell a Barcelona "i en aquesta data és clarament una provocació", i ha cridat a sumar-se a les mobilitzacions convocades per aturar el consell ,

L'altra portaveu d'Universitats per la República, Núria Marín, ha considerat que hi ha més de 2.000 represaliats, incloent a professors universitaris i estudiants.

"Hem de parar el Consell i mostrar una vegada més que els estudiants som l'avantguarda de la lluita per garantir els drets civils i polítics", ha dit.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha cridat a una piulada al seu perfil recollit per Europa Press a "buidar les aules i organitzar-se en els carrers de la mà dels CDR i la resta d'organitzacions per aturar el consell de ministres ".