El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, ha demanat als que han convocat mobilitzacions contra el Consell de Ministres del dia 21 a Barcelona, ??fonamentalment els autodenominats comitès de Defensa per la República (CDR), que exerceixin el seu dret de manera " pacífica i cívica ", i que" respectin "els Mossos d'Esquadra. Segons la seva opinió, l'independetisme ha d'allunyar d'un escenari de "violència als carrers".

En declaracions al Congrés, Campuzano ha dit no tenir dubte que els Mossos garantiran la seguretat el proper dia 21, quan està previst que el Consell de Ministres es reuneixi a Barcelona, ??i ha demanat que les protestes siguin pacífiques.

"Apel·lem als que protesten a que ho facin de manera pacífica, cívica i respectant a les Forces i Cossos de Seguretat del Govern de Catalunya", ha dit, en al·lusió només als Mossos.

Campuzano coincideix amb Joan Tardà, d'ERC, en què la independència de Catalunya no pot arribar "amb un passamuntanyes" i ha rebutjat que es facin protestes "d'amagat" perquè va en contra de la seva trajectòria: "Sempre hem anat a cara descoberta i ens hem d'allunyar absolutament de qualsevol escenografia que impliqui lluites als carrers". "Aquest moviment té força en la mesura que és pacífic i democràtic", ha resumit.