El conseller d'Interior, Miquel Buch, va presentar ahir una campanya consistent en cinc anuncis publicitaris per frenar el nombre de motoristes morts, que en aquest 2018 han estat fins a la data 39 i que el 2017 van ser 45, unes xifres que segueixen «estancades» des de l'any 2010.

Així ho va informar ahir el conseller en una roda de premsa a la seu del Departament en la qual el van acompanyar el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, i el cap de la divisió de trànsit dels Mossos d'Esquadra, Andreu Gonzàlez. Segons les dades aportades per Buch, 33 dels motoristes morts en aquest 2018 eren homes, mentre que sis eren dones, i el 74% dels qui han perdut la vida tenien entre 35 i 64 anys.

També el 56,4% dels accidents es van produir en dies festius i en el 46% dels casos el succés es va produir sense la implicació d'un altre vehicle. Buch va relatar que les vies catalanes en les quals hi ha més accidents de motoristes són la C31, l'NII, la B10, la B20 i la C32.

D'una altra banda, el conseller va indicar que els tres factors principals que comporten aquests accidents són les infraccions de les normes de circulació, els errors dels conductors i una velocitat inadequada.