Una quinzena de representants sindicals dels Mossos es van tancar ahir al migdia a la sala de la Conselleria on es duen a terme les negociacions en protesta pel desacord amb el departament per les seves condicions laborals.

La protesta s'emmarca en una mobilització que va agrupar ahir uns 200 agents. Des dels sindicats i el moviment MosS.O.S. van al·legar que «l'administració s'ha aixecat de la taula de manera unilateral» quan el secretari general d'Interior, Brauli Duart, i Martínez estaven reunits amb ells. El tancament va començar mentre el conseller d'Interior, Miquel Buch, estava oferint en una altra planta una roda de premsa sobre una campanya de prevenció d'accidents de trànsit. Preguntat pels periodistes, Buch va explicar que l'acord amb els sindicats dels Mossos depèn del resultat d'una altra proposta d'acord que van fer als representants sindicals de Bombers de la Generalitat, ja que els policies demanen la seva equiparació salarial amb els Bombers.

Hores després, el Departament d'Interior va proposar als representants sindicals dels Mossos d'Esquadra un complement de sou que substituiria les hores extra similar al que també ha ofert als Bombers, segons el director general de la Policia, Andreu Joan Martínez. Ho va explicar després d'una reunió amb els sindicats policials que va acabar sense acord, tot i que fonts sindicals, que van explicar que han d'estudiar la proposta, van afirmar que, d'entrada, es veu amb bons ulls. Van afegir que la proposta que han rebut no és «igual per a tothom».