El Parlament va aprovar ahir una moció que demana al Govern presentar, en el termini de tres mesos, un pla per a l'aplicació de l'acord assolit el 29 de novembre amb els professionals sanitaris. L'acord aconseguit el mes passat entre Metges de Catalunya (MC) i l'Institut Català de la Salut (ICS) suposa una disminució de la ràtio de 1.800 a 1.300 pacients per facultatiu, la remuneració de les hores extres que vulguin fer els metges de manera voluntària i la incorporació de 250 nous metges.

El diputat de Ciutadans Jorge Soler va afirmar que la moció presentada pel seu partit és necessària, doncs «per al compromís fan falta fets», com el contemplat en el punt 10 d'aquesta moció, que demanda la presentació d'un pla per a l'aplicació de l'acord assolit amb els professionals sanitaris abans de tres mesos.

«Presentar un pla que respongui a tots els canvis acordats abans de tres mesos en el Parlament de Catalunya i amb un debat obert als grups parlamentaris», resa aquest punt.

Rebuig a «despolititzar» TV3

El Parlament va rebutjar ahir una moció que emplaçava la cambra a «iniciar la despolitització» de TV3 i Catalunya Ràdio mitjançant l'establiment de «criteris mínims de professionalitat i experiència» per evitar la «falta de pluralitat, imparcialitat i neutralitat».

El text, impulsat per Cs, va rebre el suport de PSC i PPC i el vot contrari de la resta de grups, JxCat, ERC, Catalunya En Comú Podem i la CUP.