L'exconseller i diputat de JxCat Jordi Turull, que porta tretze dies en vaga de fam a la presó de Lledoners (Barcelona), deixarà per ara de realitzar treballs penitenciaris i romandrà en la infermeria de presó.

Així ho han indicat fonts del seu grup parlamentari, després que Turull hagi estat traslladat avui a la infermeria de la presó per indicació facultativa, al ressentir el seu estat de salut.

Els quatre presos de JxCat en vaga de fam -Jordi Sànchez, Josep Rull, Joaquim Forn i el mateix Jordi Turull- són objecte de seguiment mèdic diari per controlar diversos indicadors de salut.

Avui, en rebre els resultats de les anàlisis del dia anterior, segons JxCat, han observat que hi havia les "alteracions habituals en els casos de persones que fan vagues de fam" i els serveis mèdics han demanat a Turull que "es traslladi a la infermeria per poder fer un seguiment millor ".

Això vol dir, han apuntat des JxCat, que Turull "deixa de fer treballs" i, en lloc d'estar a la cel·la, romandrà en la infermeria, on li faran "controls més sovint".

No obstant això, Turull "continua rebent visites, treballant amb els advocats i escrivint", han afegit fonts del seu grup.rabajando con los abogados y escribiendo", han añadido fuentes de su grupo.