L'ex-primer ministre francès i candidat a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, va presentar ahir la seva campanya amb la «ve baixa» de «valor» i de «victòria», la «victòria de Barcelona», en un acte en què va ser acompanyat per la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas García.

Valls va presentar la seva campanya de cara a les municipals de maig de 2019 amb un gran acte celebrat a l'auditori del Palau de Congressos de Barcelona, en què va comptar també amb el suport de la líder de Ciutadans al consistori, Carina Mejías, i de la regidora d'aquest partit a Madrid Begoña Villacís. Així mateix, van donar suport al candidat l'exvicepresident de Societat Civil Catalana Joaquim Coll, l'actor i director teatral Albert Boadella, i membres del catalanisme moderat com Eva Parera, d'Unió Deomcràtica de Catalunya, o representants de Lliures, entre d'altres.

Crítiques a Colau

Durant l'acte, Valls es va reivindicar com el candidat d'un «canvi ambiciós» perquè Barcelona recuperi el «rumb perdut» a causa de la «incapacitat» i la «irresponsabilitat» del govern de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i per el procés independentista.

«Serà el canvi de la ve: de la ve del valor, de la voluntat i la visió; dels veïns i del verd. De virtut i de vocació, de la veritat i del vigor. De la ve de Valls i de la ve de la victòria. la victòria de Barcelona», va clamar l'aspirant independent a l'alcaldia.

Valls va afirmar que Barcelona ha de ser un factor «d'estabilitat, de racionalitat, de responsabilitat i d'impuls democràtic a Espanya i a Europa, perquè el que es debat a Barcelona és el debat polític més important del nostre temps». «És el debat entre la democràcia i la demagògia. El debat entre el populisme i la política democràtica. (...) El debat entre la societat oberta i la societat tancada. El debat entre l'integrisme i el pluralisme».