L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va anunciar ahir que va acordar amb el president del Govern, Pedro Sánchez, reunir la comissió bilateral Estat-Barcelona, que no ho ha fet durant els anys de govern del PP.

La reunió entre Sánchez i Colau, la primera des que el socialista és president, es va dur a terme a primera hora del matí durant hora i mitja a l'hotel en el qual s'allotjava el president del govern, als voltants de la Llotja de Mar, on se celebrava el Consell de Ministres. En una atenció a la premsa després de la reunió i abans del ple municipal, Ada Colau va destacar el «to propositiu» del president i la seva voluntat d'«iniciar aquesta nova etapa de diàleg» i també d'aconseguir «acords concrets en tots els àmbits, respecte a la ciutat, respecte a les polítiques socials i també la qüestió catalana».

Del contingut de la reunió, Colau va destacar que el president va comprendre «la necessitat de convocar la comissió bilateral amb l'Estat que preveu la Carta Municipal, perquè hi ha molts temes acumulats de drets socials, d'infraestructures i altres que fa massa anys que estan bloquejats o estancats».

L'alcaldessa ha explicat que Pedro Sánchez s'ha compromès a demanar a la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, que l'organitzi.

Immigració i lloguers

De la seva banda, fonts del govern espanyol van destacar a Efe que a la reunió entre Pedro Sánchez i Ada Colau van parlar d'immigració i van comentar el canvi de nom de l'Aeroport del Prat. L'alcaldessa no es va referir a aquests dos temes en les seves declaracions als mitjans, en les quals també va destacar que el president es va comprometre a iniciar aviat el tràmit parlamentari del decret de modificació de la llei de lloguer.