La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va registrar i repartir la querella de Cs contra el president de la Generalitat, Quim Torra, i la resta de membres del Govern de Catalunya per presumpta «provocació a la sedició».

En una diligència d'ordenació recollida per Europa Press, es designa ponent al magistrat Jordi Seguí, que estudiarà la querella i la traslladarà a la Fiscalia per, posteriorment, fer una proposta a la Sala d'Admissió, que decidirà si s'admet a tràmit.

Cs va presentar la querella el passat divendres 21 de desembre i el portaveu del partit, Carlos Carrizosa, va explicar als mitjans el dia anterior que la seva formació al·lega que Torra i el Govern català es van negar a cridar al fet que no es produïssin «actes il·legals» de protesta contra el Consell de Ministres a Barcelona.

«Amb el que s'està preparant el dia 21 de desembre el senyor Torra i el seu Govern estan pecant per acció i per omissió», va afirmar Carrizosa.

Va considerar que el president de la Generalitat i el seu Govern van animar a protestar contra el Consell de Ministres «quan la majoria de les protestes convocades són il·legals».

El PP va registrar al Congrés una petició formal perquè Moncloa ensenyi la proposta d'acord amb 21 punts que el president català, Quim Torra, va lliurar al cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, en a reunió que tots dos van mantenir a Barcelona el passat dia 20. La sol·licitud, a la que va tenir accés Efe, l'encapçala la portaveu adjunta del grup popular, Isabel Borrego, i està dirigida, a la Presidència del Govern.

En ella, la diputada reclama el «document lliurat pel president de la Generalitat al president del Govern en la 'Cimera Bilateral' celebrada el passat 20 de desembre al Palau de Pedralbes».