El sindicat dels Mossos d'Esquadra USPAC ha presentat al jutjat número 4 de Lleida una denúncia per temptativa d'homicidi en relació amb un accident greu que, assegura, van patir dos agents el passat 21 de desembre a la N-240 a Lleida a causa de la presència de pneumàtics a la carretera.

Segons ha explicat avui USPAC, cap a les 5.20 hores del passat dia 21, quan a Barcelona es va celebrar un Consell de Ministres presidit per Pedro Sánchez, els dos mossos circulaven per aquesta carretera per iniciar el seu servei a les 6 del matí quan "van patir un greu accident per culpa d'uns pneumàtics que tallaven tot el carril de circulació", ocasionat "suposadament pels CDR".

En ser de nit i no estar la zona il·luminada, els dos agents "no van poder evitar l'impacte contra els obstacles, que ocupaven tota la calçada".

El vehicle particular en el qual circulaven "va patir greus danys en xocar", sosté USPAC.

"Els companys, quan van poder sortir del cotxe, no van localitzar cap individu als voltants. Únicament van localitzar uns 20 pneumàtics més i una garrafa de 20 litres de gasolina al costat de la carretera", afirma el sindicat.

USPAC assegura que quan van trucar als ferits per preguntar pel seu estat els van dir que "estaven de baixa i que en tindrien per unes quantes setmanes i que havien estat de sort de no haver-se matat per l'obstacle que es van trobar al mig de la carretera".

Fonts dels Mossos d'Esquadra, no obstant això, han assenyalat a Efe que només tenen constància aquell dia d'un "petit xoc" en el qual no hi va haver "ni danys personals ni materials", sense que els consti tampoc "cap agent ferit o hospitalitzat".

D'una altra banda, el CDR d'Alcarràs (Segrià), a través del seu compte de Twitter, ha desmentit que hi hagi dos membres del grup imputats per aquest fet i fins i tot han negat que es produís un accident.

No obstant això, el portaveu d'USPAC, Josep Miquel Milagros, manté que sí que n'hi va haver i que per part de la Generalitat s'ha "obviat des del primer dia aquest accident, sense donar-li la consideració d'agents ferits, tot i ser un accident de treball".

A més, critica que els serveis jurídics del departament d'Interior "no hagin comparegut per reclamar i defensar els agents en el procediment penal" ni que els "donin cap tipus de cobertura pels danys soferts i se'ls deixin totalment abandonats, tot i ser coneixedors des del primer moment de l'accident ocasionat pels CDR".

És per això que el sindicat considera "indignes d'aquesta institució les actituds del secretari general d'Interior, Brauli Duart, del conseller Miquel Buch i del president Quim Torra".

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha emès avui una nota en relació amb aquest fet on remarca que avui no és dia hàbil i que, per tant, només treballen els jutjats de guàrdia.

En el de guàrdia de Lleida, ha assenyalat, "en aquest moment no hi ha entrat res", però si la denúncia la tingués qualsevol altre jutjat no es podrà saber "com a molt d'hora" fins al pròxim dia 2 de gener.