El jutge va deixar en llibertat, amb la condició que es personi de forma periòdica al jutjat del seu lloc de residència, el militar francès que va ser detingut dissabte passat a la Sagrada Família quan pretenia accedir al temple amb diversos carregadors de pistola a la seva motxilla.

Després de dos dies a dependències policials, l'home va passar a disposició del magistrat del Jutjat d'Instrucció 21 de Barcelona, en funcions de guàrdia, que va acordar la seva llibertat, condicionada a que comparegui davant un jutge francès quan sigui requerit. Aquesta causa continua oberta per tinença il·lícita d'armes, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Els fets es van produir al voltant de les cinc de la tarda de dissabte dia 29, quan els vigilants del control de seguretat de la Sagrada Família, el monument més visitat de la ciutat de Barcelona, amb més de 4,5 milions de turistes anuals, van detectar que un dels visitants portava a sobre diversos carregadors de pistola en una bossa.

L'individu retingut, que anava acompanyat de la seva família, va manifestar ser membre de l'exèrcit francès i que havia comès un descuit en portar a la bossa els carregadors de pistola. La policia va escorcollar el seu vehicle i va trobar una pistola.