Els Mossos d'Esquadra han detingut almenys catorze persones en l'operació antiterrorista que estan portant a terme a Barcelona i al municipi d'Igualada des de primera hora del matí. Fonts de la investigació han explicat a l'ACN que el grup tenia la intenció d'atemptar a la capital catalana, tot i que es desconeix encara si els seus integrants estaven preparats per fer-ho. Ja hi ha una persona arrestada a la capital de l'Anoia i tretze a Barcelona, almenys al barri Gòtic i al del Clot. En total s'estan fent sis entrades simultànies. La previsió inicial de detinguts era d'una vintena. A Igualada només n'hi ha un. L'operació porta per nom 'Alexandria'.

Almenys 14 detinguts en una operació antigihadista a Barcelona i Igualada

Almenys 14 detinguts en una operació antigihadista a Barcelona i Igualada

Aquest dispositiu contra el jihadisme és fruit d'una llarga investigació de la Comissaria General d'Informació dels Mossos d'Esquadra relativa als delictes de terrorisme, contra el patrimoni, salut pública i organització criminal.

L'operatiu està tutelat pel jutjat central número 6 de l'Audiència Nacional, ha informat la policia a través de Twitter. Hi ha més de 100 agents de diferents unitats que hi participen.

No tots els detinguts passaran a disposició de l'Audiència, ja que a alguns se'ls imputen delictes comuns. Els que viatgin a Madrid ho faran dijous, han explicat fonts de la investigació. El jutge encarregat del cas és Manuel García Castellón.