El Jutjat d'Instrucció 3 d'Arenys de Mar va acceptar la personació de la Generalitat com a acusació particular i la de l'Ajuntament de Pineda de Mar com a acusació popular en la causa per la mort del nadó de dos mesos que va morir presumptament per maltractament del seu pare.

Segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la jutgessa instructora va rebre pràcticament tota la informació que havia sol·licitat la setmana passada i que va requerir un altre cop aquest dimarts en relació amb aquesta causa, després de la defunció del menor a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona aquest dilluns.

La Fiscalia de l'Àrea de Mataró -Arenys de Mar va presentar un escrit el matí d'aquest dimarts al jutjat en què interessava una nova compareixença del pare investigat per presumptament maltractar el nadó i va avançar que demanarà el seu ingrés en presó preventiva, tal com va fer en l'anterior compareixença judicial.

La Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ja va avançar que també sol·licitaria que el pare ingressés a la presó.

L'home va ser detingut i el jutjat va dictar la seva llibertat provisional amb mesures cautelars com la compareixença setmanal al jutjat, retirada de passaport i prohibició de sortida del territori i prohibició d'aproximar-se al seu fill a menys de 500 metres. La Fiscalia ja va sol·licitar que el pare, de 21 anys, ingressés en presó provisional quan va passar a disposició el dissabte 12 de gener del Jutjat d'Instrucció 4 d'Arenys, en funcions de guàrdia, per una causa oberta de lesions i/o maltractaments en l'àmbit familiar.

Rebuig del Parlament

El president del Parlament, Roger Torrent, va iniciar ahir la sessió plenària expressant la «profunda consternació» de la Cambra catalana per la mort del nadó. «És un fet que ens impacta i ens interroga com a Parlament, com a societat i com a país», va expressar el president de la institució abans de començar amb la sessió de control.