El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet aquest divendres una crida a la comunitat internacional que se sumi "al clam del poble de Catalunya", ja que ha advertit que "el problema dels demòcrates catalans" és també "un problema de la comunitat internacional i de la UE".

Torra ha llegit una declaració institucional, majoritàriament en anglès, però també en català, davant els mitjans de comunicació a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, acompanyat dels consellers del Govern després de la reunió extraordinària celebrada amb motiu del trasllat dels presos independentistes a Madrid.

"A les portes del judici contra la democràcia -ha assenyalat Torra en anglès-, demanem a la comunitat internacional, ciutadania, governs, entitats de drets civils i humans, mitjans de comunicació i personalitats compromeses amb la justícia i la llibertat, que se sumin al clam del poble de Catalunya en defensa dels principis i valors que han de fer del món un lloc més just, més segur i més lliure".

Per al president, "el problema dels processats en aquest judici, el problema dels catalans, és també un problema de la comunitat internacional i, especialment, de la Unió Europea". "Som ciutadans europeus amb uns drets i unes llibertats que han de ser protegides per les institucions comunitàries", ha asseverat. EFE