El director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, ha ordenat la suspensió de funcions i l'apertura d'un expedient disciplinari a l'agent del cos que ha gravat el vídeo durant el trasllat dels presos de l'1-O des de l'interior d'una furgoneta policial. Al vídeo se senten els agents de la furgoneta com riuen mentre a les imatges captades a través de les finestres del vehicle es veuen les persones que acomiaden els presos. Des del Ministeri d'Interior s'ha informat que un cop s'ha tingut coneixement de l'existència del vídeo difós per xarxes socials, la Guàrdia Civil ha iniciat "immediatament" les gestions necessàries per aclarir tots els extrems relacionats amb la peça.

Un cop acabades les investigacions s'ha comprovat que "efectivament" el vídeo s'ha gravat des de dins d'un vehicle oficial de la Guàrdia Civil i s'ha identificat l'agent que n'ha estat l'autor. És per això que Azón ha ordenat l'apertura d'un expedient disciplinari i la suspensió de funcions de l'agent com a mesura cautelar.

Text

ERC ha entrat una bateria de 20 preguntes al Senat demanant explicacions al govern espanyol "sobre el vídeo repugnant de la Guardià Civil durant el trasllat", segons ha explicat a Twitter el senador Bernat Picornell.

També se n'ha fet ressò el senador d'EH Bildu, que igualment ha presentat preguntes al Senat perquè el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, expliqui "on és la gràcia" del vídeo.