02 de febrer de 2019
02.02.2019
Diari de Girona

L'ANC ocupa la seu de la Comissió Europea a Barcelona

Uns vint activistes van ocupar el local d'aquest organisme a Barcelona en senyal de protesta

02.02.2019 | 00:35
Manifestants, davant la seu de la Comissió Europea a Barcelona.

Una vintena d'activistes de la ANC van ocupar ahir a la tarda la seu de la Comissió Europea a Barcelona per a lliurar una carta dirigida a Jean-Claude Juncker, president de l'executiu comunitari, per a denunciar la «violació greu de drets humans»a Catalunya.

A les set de la tarda, l'ANC havia convocat una mobilització als Jardinets de Gràcia com a protesta pel trasllat a Madrid dels presos independentistes que seran jutjats pel 1-O, però una hora abans l'entitat sobiranista va activar la seva acció sorpresa, en la qual 21 membres de l'organització van entrar a la seu de la Comissió Europea, on seguien ahir al tancament d'aquesta edició.

Tres dels activistes van entrar a les oficines de les institucions europees a Barcelona, van lliurar la carta al director de la representació a Barcelona de la Comissió Europea, Ferran Tarradellas i, posteriorment, es van negar a abandonar el lloc, per la qual cosa es van instal·lat en un dels despatxos amb intenció de quedar-se allí tota la nit.

D'altra banda, unes 500 persones, majoritàriament membres dels CDRs, van llançar ous i pintura contra les seus del Departament d'Interior i de la Fiscalia a la capital catalana com a protesta pel judici.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook