L'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) i la Unió de Guàrdies Civils (UnionGC) han mostrat el seu suport a l'agent que ha estat suspès de funcions després de la gravació i posterior difusió d'un vídeo durant el trasllat dels presos del procés a presons madrilenyes.

En un comunicat, l'AUGC carrega contra la «indefensió» de l'agent després de la decisió del director general, Félix Azón, de suspendre'l durant tres mesos, de manera que «la seva carrera professional i la seva imatge es veuen severament perjudicades sense que ni tan sols se l'hagi escoltat i permès una mínima defensa». En aquest sentit, l'entitat considera «absolutament lamentable» que Azón qualifiqui els presumptes fets com a falta molt greu «d'incompliment del deure de fidelitat a la Constitució en l'exercici de les seves funcions i la realització d'actes irrespectuosos o l'emissió pública d'expressions o manifestacions contràries».

L'AUGC assenyala que defensarà el guàrdia suspès amb tots els mitjans disponibles. La UnionGC també rebutja aquesta decisió de la Direcció General, en considerar que «no poden ser la Guàrdia Civil ni els seus components els bocs expiatoris d'un procés de caça de bruixes».