Els Mossos d'Esquadra han detingut els pares del nadó ingressat des d'ahir en la Unitat de Cures Intensives (UCI) pediàtrica de l'hospital Joan XXIII de Tarragona (Tarragonès), segons informa la Policia de la Generalitat.

Es tracta d'una dona de 21 anys i d'un home de 22, tots dos de nacionalitat espanyola i veïns de Montblanc (Conca de Barberà), com a presumptes autors d'un delicte de lesions i violència física habitual a casa.

La Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA) ja havia assumit la tutela del nadó, abans de les detencions, davant una situació de desemparament, segons fonts del Departament de Treball, Afers Socials i Família.

A més, una altra mesura de protecció del nadó serà personar-se com a acusació particular en la causa judicial en defensa dels drets del nen, i ja s'han iniciat els tràmits per a això.

El nadó, un nen d'un mes d'edat, va ingressar ahir a l'UCI de nounats de l'hospital tarragoní amb lesions internes greus no visibles a simple vista.

En ser lesions compatibles amb haver patit maltractament, l'hospital va activar d'ofici el protocol previst en aquests casos i va alertar els Mossos d'Esquadra i la DGAIA.

La DGAIA ja va desplaçar ahir a la tarda a l'hospital un equip de valoració de maltractament infantil (EVAMI).