18 de febrer de 2019
18.02.2019
Diari de Girona

Barcelona treu el nom de l'avinguda Príncep d'Astúries i la rebateja Riera de Cassoles

El carrer Secretari Coloma serà ara Pau Alsina, segons la decisió d'una consulta ciutadana

17.02.2019 | 23:56
Barcelona treu el nom de l'avinguda Príncep d'Astúries i la rebateja Riera de Cassoles

L'Ajuntament de Barcelona va aprovar ahir definitivament el canvi de denominació de l'avinguda del Príncep d'Astúries per avinguda de la Riera de Cassoles. També va completar l'expedient administratiu perquè el carrer del Secretari Coloma torni a dir-se de Pau Alsina.

Les dues modificacions han estat promogudes per entitats i plataformes veïnals i van ser aprovades pels districtes de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi. També van ser informats favorablement per la Ponència del Nomenclàtor, sense cap al·legació presentada. El canvi de l'avinguda del Príncep d'Astúries es farà efectiu el 24 de març, i el del Secretari Coloma una setmana abans, el 17.

«Barcelona fa un pas més per eliminar la petjada franquista i per 'desborbonitzar' el nomenclàtor de la ciutat», va dir el primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello. També va celebrar que augmenti la presència de noms populars i de tradicions com l'obrera.

El nom de Riera de Cassoles s'ha escollit per recordar la riera que creuava l'antic municipi de Sant Gervasi de Cassoles, que passava pel mateix traçat que l'actual avinguda. En el cas del Secretari Coloma, introduït pel règim franquista, va prosperar la recuperació de l'antic nom de Pau Alsina després d'una consulta ciutadana.

Alsina va ser un dirigent obrer, polític republicà i teixidor de vels que va ser diputat al Congrés entre 1869 i 1871 i senador per la circumscripció de Barcelona.


«Fòbia a la corona»

Paral·lelament a la celebració dels veïns i del consistori, el president del grup municipal del PP, Alberto Fernández, va mostrar-se contrari al canvi de nomenclàtor, acusant l'alcaldessa Ada Colau de perseverar en la seva «fòbia a la Corona». Ho va expressar ahir a través de les xarxes socials, on va assegurar que «la decisió se suma a les tesis independentistes per les quals la bandera d'Espanya, el nostre país, el bilingüisme, o la mateixa Casa Reial, són anomalies a extingir».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit