El president del PDeCAT, David Bonvehí, va assegurar ahir que el partit concorrerà a les tres properes eleccions «amb totes les conseqüències» i que ningú ha de «dubtar» que «aquest és el partit del president Puigdemont des del primer dia». Per la seva banda, Carles Puigdemont va dir que la formació ha «d'obrir la mirada», «no caure en el sectarisme» i «tenir l'esperit d'anar junts».

Bonvehí ho va dir a Vic durant la convenció municipalista del partit, que es presentarà amb la marca de Junts per Catalunya adaptada a cada municipi, on Puigdemont hi va participar a través d'un vídeo gravat des de Bèlgica.

Per la seva banda, el vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, va fer una crida a realitzar, a partir de les eleccions generals, municipals i europees, una «primavera republicana» davant d'aquells que «voldrien una tardor fosca de reculada de drets i llibertats».

Una «aliança de municipis»

«Anem a fer una primavera republicana que enforteixi el projecte de llibertat, justícia, fraternitat, progrés social i independència. Fem-la des de tots els pobles i ciutats i anem a alliberar el país sencer», va reivindicar Aragonès des de la jornada municipalista de la formació a Tarragona. En aquesta línia, va encoratjar el partit a treballar per construir «una aliança de municipis sense por» als comicis municipals per «plantar cara a l'extrema dreta».