El president de la Generalitat, Quim Torra, ha subratllat que "seguirà governant" amb pròrroga pressupostària després del 'no' dels comuns a l'avantprojecte de Pressupostos, que descarta presentar al Parlament per una falta de suports que ha atribuït a "interessos electorals" de l'oposició.

Torra ha escoltat des del seu escó com la presidenta de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, rebutjava l'última oferta de reforma fiscal del Govern que ha presentat en el ple el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès.

Albiach ha lamentat que el Govern "hagi perdut l'oportunitat de deixar enrere una dècada d'austeritat" amb uns pressupostos que "reverteixin" les retallades socials i amb una reforma fiscal progressiva: "Vostès han fallat a Catalunya", li ha dit la líder dels comuns al Parlament.

En la rèplica, Torra, que tampoc ha rebut el suport de la resta de grups menys JxCat i ERC, ha lamentat que hagin "primat els interessos electorals dels partits" davant les cites electorals d'abril i maig.

I als comuns, en concret, els ha dit que "potser no val la pena insistir més", després d'un "no al diàleg" que ha dit que s'emporta amb "tristesa".

Això no obstant, Torra ha plantejat que "passades les eleccions potser" poden tornar a parlar dels comptes, doncs els pressupostos, ha subratllat, sempre estaran "a sobre de la taula".

Davant la petició del líder del PSC-Units, Miquel Iceta, perquè convoqui eleccions, Torra ha indicat que no creu que "unes eleccions convinguin a aquest país de cap dels maneres".

Així que "seguirem governant en una situació especialment complicada i seguirem oferint el diàleg per negociar els pressupostos", ha afirmat el president català, després de lamentar la "jugada curta i les prevencions electorals" de l'oposició que no li permeten, ha dit, presentar uns pressupostos que Catalunya "mereixia".

En aquest context, el president de la Generalitat ha subratllat que van a treballar en pròrroga pressupostària per seguir governant.

A la líder de l'oposició, Inés Arrimadas, li ha dit que no la "trobarà a faltar" quan faci el salt a la política nacional, mentre que al líder del PPC, Alejandro Fernández, li ha retret que parli de falta de respecte al Parlament quan el PP vol "tancar-lo amb el 155".

A la CUP, li ha retret que s'hagi desmarcat del bloc independentista, conformat pels antisistema, JxCat i ERC.